Hoe krijg ik warm water zonder gas?

Hoe krijg ik warm water zonder gas?

Inhoudsopgave

Warm water is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Het wordt gebruikt voor douchen, afwassen en andere huishoudelijke taken. Traditioneel wordt warm water verwarmd met behulp van gas, maar er zijn ook alternatieve methoden om warm water te verkrijgen zonder gas. In dit artikel zullen we enkele van deze methoden onderzoeken en de voordelen ervan bespreken.

Elektrische boilers

Een van de meest populaire alternatieven voor gasverwarming is het gebruik van elektrische boilers. Deze boilers verwarmen water met behulp van elektriciteit in plaats van gas. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van de behoeften van het huishouden.

Voordelen van elektrische boilers:

 • Geen gasaansluiting nodig
 • Geen uitstoot van schadelijke gassen
 • Eenvoudige installatie
 • Efficiënte verwarming van water

Een voorbeeld van een elektrische boiler is de Stiebel Eltron SHC 2,5. Deze boiler heeft een capaciteit van 2,5 liter en kan eenvoudig worden geïnstalleerd onder een gootsteen of wastafel.

Zonneboilers

Een andere milieuvriendelijke optie om warm water te verkrijgen zonder gas is het gebruik van zonneboilers. Deze boilers maken gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Ze bestaan uit zonnecollectoren die zonlicht opvangen en omzetten in warmte, die vervolgens wordt gebruikt om water te verwarmen.

Voordelen van zonneboilers:

 • Gebruik van hernieuwbare energiebron
 • Verlaagt de energierekening
 • Milieuvriendelijk
 • Lange levensduur

Een voorbeeld van een zonneboiler is de Remeha ZentaSOL. Deze zonneboiler kan worden gecombineerd met een bestaande cv-ketel om warm water te leveren. Het systeem maakt gebruik van zonnecollectoren op het dak en een opslagtank voor het verwarmde water.

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers zijn een andere efficiënte manier om warm water te verkrijgen zonder gas. Deze boilers maken gebruik van warmte uit de omgeving, zoals de lucht of de grond, om water te verwarmen. Ze werken op elektriciteit, maar zijn veel energiezuiniger dan traditionele elektrische boilers.

Voordelen van warmtepompboilers:

 • Energiezuinig
 • Verlaagt de CO2-uitstoot
 • Kan worden gecombineerd met zonnepanelen voor nog meer energiebesparing
 • Lange levensduur

Een voorbeeld van een warmtepompboiler is de NIBE SPLIT. Deze boiler maakt gebruik van buitenlucht om water te verwarmen en kan worden geïnstalleerd in zowel nieuwbouw- als bestaande woningen.

Conclusie

Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar om warm water te verkrijgen zonder gas. Elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompboilers zijn milieuvriendelijke en efficiënte opties die kunnen helpen de energierekening te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Het kiezen van de juiste optie hangt af van de behoeften en mogelijkheden van het huishouden. Het is belangrijk om de verschillende opties te onderzoeken en advies in te winnen bij professionals om de beste keuze te maken.

deel dit artikel op je socials
mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031