Wat is alkaline water?

alkaline water

Inhoudsopgave

Wat is alkaline water?

Alkaline water is water that has a pH level greater than 7. The pH scale ranges from 0 to 14, with 7 being neutral. Anything below 7 is considered acidic, while anything above 7 is considered alkaline. Alkaline water is also known as ionized water, high-pH water, or alkaline ionized water.

Hoe wordt alkaline water gemaakt?

Alkaline water kan op verschillende manieren worden gemaakt. Een van de meest voorkomende methoden is elektrolyse, waarbij water door een elektrolyse-apparaat wordt geleid dat het water splitst in zuur en alkalisch water. Het alkalische water wordt vervolgens gescheiden en opgeslagen voor consumptie.

Een andere methode om alkaline water te maken is door het toevoegen van alkalische mineralen zoals calcium, magnesium en kalium. Dit kan worden gedaan door het gebruik van alkalische filters of door het toevoegen van alkalische mineralen aan het water.

Wat zijn de voordelen van alkaline water?

Er zijn verschillende beweerde voordelen van het drinken van alkaline water, waaronder:

  • Verhoogde hydratatie: Alkaline water wordt vaak gezien als beter hydraterend dan gewoon water vanwege de kleinere watermoleculen die gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen.
  • Ontgifting: Alkaline water wordt soms gezien als een manier om het lichaam te ontgiften vanwege de hoge pH-waarde, die zou helpen bij het neutraliseren van zure afvalstoffen in het lichaam.
  • Verbeterde spijsvertering: Sommige mensen beweren dat alkaline water kan helpen bij het verminderen van maagzuur en het verbeteren van de spijsvertering.
  • Verbeterde immuniteit: Er wordt gesuggereerd dat alkaline water kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Wat zegt de wetenschap over alkaline water?

Hoewel er veel beweringen zijn over de voordelen van alkaline water, is er weinig wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen. Er zijn enkele studies die suggereren dat alkaline water kan helpen bij het verminderen van maagzuur en het verbeteren van de hydratatie, maar deze studies zijn over het algemeen klein en hebben beperkte conclusies.

Er is ook weinig bewijs om de bewering te ondersteunen dat alkaline water kan helpen bij het ontgiften van het lichaam of het versterken van het immuunsysteem. Het is belangrijk op te merken dat het menselijk lichaam van nature in staat is om zure afvalstoffen te neutraliseren en te elimineren, en dat er geen bewijs is dat suggereert dat alkaline water hierbij helpt.

Is alkaline water veilig om te drinken?

Over het algemeen wordt alkaline water als veilig beschouwd om te drinken. Er zijn echter enkele zorgen over de mogelijke bijwerkingen van het drinken van alkaline water, met name bij langdurig gebruik.

Een van de zorgen is dat het drinken van alkaline water de natuurlijke pH-balans van het lichaam kan verstoren, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Er is ook bezorgdheid dat het drinken van alkaline water kan leiden tot een teveel aan alkalische mineralen in het lichaam, wat kan leiden tot nierproblemen en andere gezondheidsproblemen.

alkaline waterConclusie

Alkaline water is water met een pH-waarde hoger dan 7. Er zijn verschillende beweerde voordelen van het drinken van alkaline water, waaronder verhoogde hydratatie, ontgifting en verbeterde spijsvertering. Hoewel er enig bewijs is om sommige van deze beweringen te ondersteunen, is er weinig wetenschappelijk bewijs om de meeste beweringen te ondersteunen. Alkaline water wordt over het algemeen als veilig beschouwd om te drinken, maar er zijn enkele zorgen over mogelijke bijwerkingen bij langdurig gebruik. Als u overweegt om alkaline water te drinken, is het belangrijk om uw arts te raadplegen en de mogelijke risico’s en voordelen te bespreken.

deel dit artikel op je socials
mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031