Wat is een kokend water kraan?

kokend water kraan

Inhoudsopgave

Wat is een kokend water kraan?

Een kokend water kraan is een apparaat dat direct kokend water levert uit een kraan. Het is een handige en efficiënte manier om snel warm water te krijgen voor thee, koffie, soep en andere warme dranken en gerechten. Het is een populaire keuze geworden voor huishoudens en bedrijven vanwege de vele voordelen die het biedt.

Hoe werkt een kokend water kraan?

Een kokend water kraan werkt door middel van een boiler die onder de gootsteen is geïnstalleerd. De boiler verwarmt het water tot een temperatuur van ongeveer 100 graden Celsius en slaat het op in een geïsoleerde tank. Wanneer de kraan wordt geopend, stroomt het kokende water door een speciale uitloop en wordt het direct beschikbaar voor gebruik.

Voordelen van een kokend water kraan

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een kokend water kraan:

  • Gemak: Met een kokend water kraan hoeft u niet langer te wachten tot het water kookt. Het water is direct beschikbaar, wat tijd bespaart en het gemakkelijker maakt om snel warme dranken en gerechten te bereiden.
  • Energiebesparing: Een kokend water kraan is energiezuiniger dan een waterkoker omdat het alleen het water verwarmt dat nodig is. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening.
  • Ruimtebesparing: Een kokend water kraan neemt minder ruimte in beslag dan een waterkoker en kan worden geïnstalleerd in een kleine keuken of op een klein aanrecht.
  • Veiligheid: Kokend water kranen zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze hebben vaak een kindveilige hendel en een automatische uitschakelfunctie om te voorkomen dat er per ongeluk kokend water wordt gemorst.

Soorten kokend water kranen

Er zijn verschillende soorten kokend water kranen beschikbaar, waaronder:

  • Enkele kraan: Dit is een enkele kraan die zowel koud als kokend water levert.
  • Dubbele kraan: Dit is een kraan die zowel koud als kokend water levert, evenals warm water voor de afwas.
  • 3-in-1 kraan: Dit is een kraan die koud, warm en kokend water levert.

Installatie van een kokend water kraan

De installatie van een kokend water kraan moet worden uitgevoerd volgens de instructies. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kraan correct is geïnstalleerd en dat de boiler veilig is geplaatst. Een professionele installatie kan ook helpen om problemen met lekkages en andere problemen te voorkomen.

Kosten van een kokend water kraan

De kosten van een kokend water kraan variëren afhankelijk van het merk, de stijl en de functies. Over het algemeen kost een kokend water kraan tussen de € 500 en € 1.500. Hoewel dit duurder is dan een traditionele waterkoker, kan het op de lange termijn geld besparen op uw energierekening en kan het de waarde van uw huis verhogen.

kokend water kraanConclusie

Een kokend water kraan is een handige en efficiënte manier om snel warm water te krijgen voor thee, koffie, soep en andere warme dranken en gerechten. Het biedt verschillende voordelen, waaronder gemak, energiebesparing, ruimtebesparing en veiligheid. Er zijn verschillende soorten kokend water kranen beschikbaar en de installatie moet meestal worden uitgevoerd door een professionele loodgieter. Hoewel het duurder is dan een traditionele waterkoker, kan het op de lange termijn geld besparen op uw energierekening en kan het de waarde van uw huis verhogen.

deel dit artikel op je socials
april 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930