Welke telefoons kunnen tegen water?

welke telefoons kunnen tegen water

Inhoudsopgave

Ben jij ook zo iemand die graag een verfrissende duik neemt met zijn telefoon op zak? Of misschien werk je veel buiten in de regen en wil je een telefoon die bestand is tegen alle weersomstandigheden. In beide gevallen heb je een waterdichte telefoon nodig.

Maar welke telefoons kunnen tegen water en welke niet? In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag, zodat jij straks de ideale waterbestendige telefoon kunt kiezen voor jouw levensstijl.

Waterdichte telefoons zijn er in verschillende soorten en maten, met elk hun eigen eigenschappen en niveau van waterbestendigheid. Sommige telefoons zijn alleen spatwaterdicht, terwijl andere telefoons zelfs onderwater kunnen worden gebruikt.

Bij het kopen van een waterdichte telefoon is het daarom belangrijk om goed te kijken naar de specificaties en eigenschappen van de telefoon. Zo weet je zeker dat je de juiste telefoon kiest voor jouw behoeften en wensen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over welke telefoons tegen water kunnen en waar je op moet letten bij het kopen van een waterdichte telefoon.

Eigenschappen van waterdichte telefoons

Als je op zoek bent naar een telefoon die waterbestendig is, zijn er enkele eigenschappen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle telefoons waterdicht zijn. Sommige smartphones zijn alleen waterbestendig, wat betekent dat ze wel een beetje water kunnen weerstaan, maar niet volledig ondergedompeld kunnen worden. Andere telefoons zijn speciaal ontworpen om tegen water te kunnen en zijn volledig waterdicht.

Als je op zoek bent naar een telefoon die echt waterdicht is, moet je letten op de IP-rating. Deze rating geeft aan in hoeverre een telefoon bestand is tegen water en stof. Een hoge IP-rating betekent dat de telefoon beter bestand is tegen water. Een veelvoorkomende IP-rating voor waterbestendige mobiele telefoons is IP68.

Telefoons waterbestendig versus smartphones die waterdicht zijn

Zoals eerder vermeld, is er een verschil tussen telefoons die waterbestendig zijn en telefoons die waterdicht zijn. Als je een telefoon wilt die tegen water kan, moet je op zoek gaan naar een waterdichte smartphone. Deze telefoons zijn speciaal ontworpen om tegen water te kunnen en hebben meestal een hoge IP-rating. Telefoons die alleen waterbestendig zijn, kunnen wel tegen enige blootstelling aan water, maar zijn niet geschikt om volledig ondergedompeld te worden.

Een voorbeeld van een populaire waterdichte smartphone is de Samsung Galaxy S21. Deze telefoon heeft een IP68-rating en kan tot 30 minuten onder water worden gehouden op een diepte van 1,5 meter. Andere populaire waterdichte telefoons zijn de iPhone 12 Pro Max en de Sony Xperia XZ2.

Waar let je op bij het kopen van een waterbestendige mobiele telefoon?

Als je een waterdichte telefoon wilt kopen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Naast de IP-rating is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van de telefoon. Sommige waterdichte telefoons hebben bijvoorbeeld geen hoofdtelefoonaansluiting of microSD-kaartsleuf.

Een andere belangrijke overweging is de prijs. Waterdichte telefoons kunnen duurder zijn dan hun niet-waterdichte tegenhangers, dus het is belangrijk om je budget goed in de gaten te houden. Als je op zoek bent naar een waterdichte telefoon die niet te duur is, kun je bijvoorbeeld kijken naar de Samsung Galaxy A52, die ook een IP68-rating heeft en een stuk goedkoper is dan de S21.

Al met al zijn er genoeg opties als je op zoek bent naar een telefoon die waterbestendig is. Door op te letten op de IP-rating en specificaties van de telefoon, kun je gemakkelijk een waterdichte smartphone vinden die bij jouw levensstijl en budget past.

waterdichte telefoon kopen

Waterdichte telefoon kopen

Als je op zoek bent naar een waterdichte telefoon, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een aantal tips en aanbevelingen voor je opgesomd om je te helpen de ideale waterdichte gsm te kopen.

Bepaal je budget

Waterdichte smartphones zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om te bepalen hoeveel je bereid bent te besteden. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor functies die je niet nodig hebt.

Kies de juiste graad van waterbestendigheid

Niet alle waterdichte telefoons zijn hetzelfde. Ze hebben verschillende gradaties van waterbestendigheid, die worden aangeduid met de IP-rating. Zoek uit welke IP-rating geschikt is voor jouw levensstijl en het soort activiteiten waarvoor je de telefoon gaat gebruiken.

Lees reviews en onderzoek

Voor je een waterdichte smartphone koopt, is het raadzaam om reviews van andere kopers te lezen en de specificaties van het apparaat te onderzoeken. Dit helpt je een weloverwogen beslissing te nemen en voorkomt dat je later spijt krijgt van je aankoop.

Overweeg de garantie

Als je een waterdichte telefoon koopt, is het belangrijk om te overwegen welke garantie wordt geboden. Sommige fabrikanten bieden een garantie tegen waterschade, maar dit is niet altijd het geval. Controleer de garantievoorwaarden goed voordat je tot aankoop overgaat.

Met deze tips in gedachten ben je goed voorbereid om een waterdichte telefoon te kopen die bij jouw behoeften past. Of je nu op zoek bent naar een telefoon voor in het water of gewoon een apparaat dat tegen een stootje kan, er is vast en zeker een waterdichte smartphone die aan jouw eisen voldoet.

FAQ

Welke telefoons kunnen tegen water?

Er zijn verschillende telefoons die waterbestendig zijn. Enkele populaire modellen zijn de iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy S20 en Google Pixel 4. Het is belangrijk om te controleren tot welke diepte en voor hoe lang de telefoon waterbestendig is voordat je hem onder water gebruikt.

Wat zijn de eigenschappen van waterdichte telefoons?

Waterdichte telefoons hebben speciale technologieën en afdichtingen die ervoor zorgen dat ze bestand zijn tegen water. Ze hebben meestal een specifieke IP-certificering, zoals IP67 of IP68, die aangeeft hoe goed ze beschermd zijn tegen water en stof. Daarnaast zijn ze vaak ook schokbestendig en hebben ze afgedichte poorten om te voorkomen dat water binnendringt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een waterdichte telefoon?

Bij het kopen van een waterdichte telefoon is het belangrijk om te controleren naar welke IP-certificering de telefoon voldoet. Deze certificering geeft aan in hoeverre de telefoon bestand is tegen water. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de waterdiepte en de tijdsduur waarvoor de telefoon waterbestendig is. Ook kun je letten op andere eigenschappen zoals schokbestendigheid en de kwaliteit van de camera.

Kan ik mijn waterdichte telefoon onderwaterfoto’s maken?

Ja, waterdichte telefoons zijn doorgaans in staat om onderwaterfoto’s te maken. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en te controleren tot welke diepte de telefoon veilig kan worden gebruikt. Daarnaast is het verstandig om te investeren in een waterdichte hoes of hoesje om extra bescherming te bieden.

Kan ik mijn waterdichte telefoon in zout water gebruiken?

Waterdichte telefoons zijn over het algemeen bestand tegen zoet water en sommige modellen kunnen ook tegen zout water. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen en eventuele aanbevelingen op te volgen. Na gebruik in zout water is het verstandig om de telefoon grondig af te spoelen met zoet water om eventuele zoutresten te verwijderen.

Kan ik mijn waterdichte telefoon gebruiken tijdens het zwemmen?

Ja, waterdichte telefoons kunnen in veel gevallen veilig worden gebruikt tijdens het zwemmen. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en te controleren tot welke diepte de telefoon waterbestendig is. Ook is het verstandig om een waterdichte hoes of hoesje te gebruiken voor extra bescherming.

deel dit artikel op je socials
juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930